امروز:
چهارشنبه- ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



جیبوتی

درباره کشور جیبوتی

جمهوری جیبوتی کشوری در قاره آفریقاست که از شمال با اریتره، از غرب و جنوب با اتیوپی و و از جنوب شرقی با سومالی همسایه است. این کشور که پایتخت آن شهر جیبوتی است دارای ۲۳٬۲۰۰ کیلومتر مربع مساحت و  ۴96٬۰۰۰ نفر جمعیت می‌باشد.
مردم کشور جیبوتی به دو زبان رسمی عربی و فرانسوی تکلم میکنند، اما بیشتر مردم به دو زبان عفاری و سومالی صحبت می‌کنند. دو قوم اصلی ساکن در کشور جیبوتی عفارها و سومالی‌ها هستند. البته در این میان هم اروپایی ها که عمدتاً فرانسوی و ایتالیایی، عرب و اتیوپیایی هستند، به چشم می خورند.
کشور جیبوتی شامل ۵ استان است که عبارتند از: علی سبیح، دخیل، جیبوتی، اوبوک و تاجورا. حدود ۲۲ هزار و ۹۸۰ کیلومتر مربع از خاک این سرزمین در مناطق خشکی و بقیه در زیر آب قرار دارد. هم‌اینک نزدیک به ۸۳٫۱% از جمعیت جیبوتی در مناطق شهری ساکن هستند.
کشور جیبوتی از اعضای اتحادیهٔ آفریقا و اتحادیهٔ عرب است. این کشور به پیمان‌های بین‌المللی حفظ محیط زیست، قانون دریاها، حراست از لایه ازون، مقررات کشتیرانی، تغییرات آب و هوا و بیابان ‌زدایی پایبند است.

 

اطلاعات ضروری کشور جیبوتی

  • نام رسمی: جمهوری جیبوتی Djibouti 
  • پایتخت: جیبوتی
  • واحد پول: فرانک
  • زبان رسمی: عربی و فرانسوی
  • پیش شماره: 253+

 

آب و هوای کشور جیبوتی

کشور جیبوتی که در شاخ قاره آفریقا واقع شده است از دو بخش کوهستانی و فلاتی تشکیل گردیده است. ارتفاعات شمالی این کشور تا حدودی پر باران است، اما در نقاط دیگر آن فقط هنگام وزش بادهای موسمی، بارندگی صورت می‌گیرد.
این کشور در سایر بخش هایش آب و هوای گرم و سوزان دارد. ارتفاع بلندترین نقطه این کشور در تپه‌های "موسی علی" به 2.028 متر می‌رسد و پست ترین نقطه این کشور در منطقه "عسل" حداقل ۱۵۵ متر پایینتر از سطح آب‌های بین‌المللی قرار دارد.

 

تاریخ کشور جیبوتی

چندین هزار سال پیش مردم جیبوتی دریاها و خشکی‌ها را برای تجارت درمی‌نوردیدند و به چین و هند و مصر سفر می‌کردند.
در ایام گذشته جیبوتی مستعمره کشور فرانسه بوده است و به نام سومالی‌لند فرانسه خوانده میشده است. این کشور در ۲۷ ژوئن ۱۹۷۷ از فرانسه اعلام استقلال کرد و به جمهوری جیبوتی تغییر نام داد.

 

دین و مذهب کشور جیبوتی

در حدود ۹۴٪ از مردم این کشور مسلمان و ۶٪ مسیحی هستند. ۴۶٪ از نژاد مردم این کشور را ایساس یا سومالیایی تبارها، 35٪ را عفار و 11٪ را عرب ها تشکیل می‌دهند. غالب مسلمانان جیبوتی مسلمان سنی (شافعی) و کمی هم اهل فرقه صوفیه هستند. به دلیل نزدیکی به شبه جزیره عربستان در طول بیش از هزار سال، مردم جیبوتی جزء اولین مردم قاره آفریقا بودند که به اسلام روی آوردند.

 

اقتصاد و سیاست کشور جیبوتی

قدرت اجرایی در کشور جیبوتی در دست دولت است و قانون‌گذاری هم به عهده دولت و مجلس است. قانون اساسی این کشور در سال 1992 تصویب گردیده است. قوانین کشور برگرفته از قوانین فرانسه، سنت کشور و شرع اسلام است.
رئیس جمهور با رای عمومی مردم برای دوره‌ای 6 ساله انتخاب میگردد و همچنین رئیس جمهور نخست وزیر را انتخاب می‌کند.
جمهوری جیبوتی به لحاظ موقعیت جغرافیایی کشوری استراتژیک بشمار میرود. این کشور علاوه بر سازمان ملل در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، سازمان بین‌المللی هواپیمایی کشوری، سازمان بین‌المللی ارتباطات دور ماهواره‌ای، جنبش عدم تعهد، سازمان جهانی تجارت، بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه، صندوق بین‌المللی پول، سازمان بین‌المللی پلیس جنایی، اتحادیه بین‌المللی ارتباطات دور، گروه ۷۷، جامعه بین‌المللی توسعه، بنگاه مالی بین‌المللی، سازمان بین‌المللی کار، سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی مالکیت معنوی و بانک توسعه آفریقا عضویت دارد.
تولید ناخالص داخلی کشور جیبوتی 878/1 میلیارد دلار است. 282 هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند و همچنین نرخ بیکاری در آن 59% است. در سال 2005 میلادی نرخ تورم در این کشور تنها 3% اعلام شده است.
واردات در اقتصاد کشور جیبوتی نقش مهمی دارند. از جمله محصولات ث=صادراتی این کشور میتوان به پوست حیوانات، قهوه، گوشت شتر و گوسفند، میوه و سبزیجات اشاره کرد که به کشورهای سومالی، اتیوپی و یمن صادر می‌شود. این کشور از لحاظ ذخایر معدنی در فقر شدید به سر می‌برد و کانی باارزشی در آن یافت نمیشود.
کشور جیبوتی به عنوان یک منطقه آزاد تجاری و صنعتی در شاخ قاره آفریقا، اساس اقتصاد خود را بر مبنای ارائه ی خدمات بازرگانی به سایر کشورها بنا نهاده است. در اصل میتوان گفت ترانزیت کالا و خدمات ترابری محموله‌های عبوری از خلیج عدن، منبع درآمد اصلی مردم این کشور را تشکیل می‌دهند و بخش کشاورزی و صنعت این کشور چندان رونقی ندارد.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید