ورود

ثبت نام



جاذبه های گردشگری استان تهران

تهران پایتخت ایران از بزرگ‌ترین و پر جمعیت‌ترین شهرهای این کشور است. مساحت این شهر ۷۳۰ کیلومتر مربع، جمعیت آن ۸٬۲۴۴٬۵۳۵ نفر و بیست و پنجمین شهر پرجمعیت جهان محسوب میگردد. نماد شهر تهران برج آزادی و برج میلاد است.
تهران شهریست در دامنه رشته کوه البرز که هر گوشه‌ی از آن چشم باز کنید، چشم‌انداز قله باشکوه دماوند را خواهید دید. تهران از شمال به نواحی کوهستانی، و از جنوب به نواحی کویری منتهی میشود. نواحی شمالی این شهر دارای آب و هوای سرد و خشک و نواحی جنوبی آن آب و هوای گرم و خشک دارد. شمال تهران از سطح دریا  ۱۸۰۰ متر و جنوب آن از سطح دریا ۱۰۵۰ متر ارتفاع دارد.
در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از جاذبه های گردشگری تهران بپردازیم.


1-    کاخ موزه سعد آباد
کاخ موزه سعد آباد یکی از محبوبترین کاخ های شهر تهران است که امروزه به موزه تبدیل شده است. این کاخ در شمالی ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران قرار دارد و از جنوب به تجریش می رسد.
کاخ موزه سعد آباد در گذشته محل استقرار شاهان قاجار بوده که از آن به عنوان ییلاق استفاده میکردند. پس از دوره قاجار، در زمان پهلوی اول این کاخ گسترش یافت و 18 کاخ دیگر در آن ساخته شد که هر یک، کاخ اختصاصی یکی از اعضای خانواده سلطنتی بود.
در کاخ موزه سعد آباد میتوانید از 15 موزه دیدن نمایید. بلیط ورود به هر یک از موزه ها باید به صورت جداگانه تهیه شود. قیمت بلیط هر کاخ به غیر از موزه سبز و کاخ موزه ملت، که بزرگترین کاخ این مجموعه است، 2000 تومان و ورودی این دو کاخ 2500 تومان است. بهای بلیط برای بازدید کنندگان غیر ایرانی 8000 تومان است. لازم به ذکر است برای بازدید از موزه ها حداقل دو تا سه ساعت زمان لازم دارید. بنابراین در بدو ورود نقشه محل موزه ها را از بلیط فروشی بگیرید و با توجه به آن پیش بروید تا به تمام موزه‌ ها سر بزنید.
مجموعه سعدآباد در خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری واقع شده است و همه روزه از ساعت 08:00 تا 17:00 پذیرای بازدیدکنندگان گرامی است.


2-    بازار تجریش
بازار تجریش در محله تجریش، یکی از محله‌های تاریخی تهران واقع شده است. این بازار یکی از دیدنی‌ترین نقاط تهران و یکی از قدیمی‌ترین بازارهای تهران در منطقه شمیرانات است و همه روزه میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی میباشد. بازار تجریش در نزدیکی دربند، کاخ‌های سعدآباد، نیاوران و در جوار حرم امامزاده صالح (ع) واقع شده است.
در بازار تجریش انواع صنایع دستی مثل ترمه و ظروف مسی یزد و سفال لالجین گرفته تا انواع خشکبار، شیرینی، زعفران، ادویه، ترشی و میوه یافت میگردد. نکته جالب در مورد مغازه های بازار تجریش این است که نام مغازه‌ها با کاشی‌کاری بر سر در آنها حک گردیده است و زیبایی خاصی را به بازار داده‌ است.


3-    گورستان ظهیرالدوله
گورستان ظهیرالدوله مدفن تعدای از مشاهیر ، شعرا و بزرگان معاصر است و در خیابان دربند، خیابان ظهیر الدوله واقع شده است. این گورستان با مساحت 4300 متر مربع در گذشته باغ بوده است و علت نام گذاری آن دفن علی خان ظهیر الدوله داماد ناصر الدین شاه در این باغ است. مشاهیری که در این گورستان دفن شده اند عبارتند از رهی معبری، ملک الشعرای بهار، ابوالحسن صبا، روح الله خالقی و دهها هنرمند و فرهیخته فرهنگی و ادبی کشور ایران.


4-    مجموعه تفریحی توچال
مجموعه تفریحی توچال قله‌ای 3962 متری است که در شمال تهران و در میان رشته‌ کوه البرز جای خوش کرده ‌است. تهران در دامنه جنوبی توچال قرار گرفته و قله این کوه به سمت پایتخت مشرف است. این قله محبوب ‌ترین مکان بین کوه ‌نوردان تهرانی برای صعود محسوب میگردد. این مجموعه یکی از قدیمی‌ترین و جذاب‌ترین قسمت‌های تفریحی شهر تهران بشمار میرود. اوایل مسیر پیاده روی برای صعود به این قله مسیری هموار است که بسیاری از مردم با مقداری تمرین و آمادگی جسمانی می‌توانند به راحتی از آن صعود کنند و از زیبایی‌های طبیعت در مسیر رسیدن به قله لذت ببرند.
طبیعت مجموعه تفریحی توچال با وجود منظره‌های زیبا، هوای دلنشین کوهستانی، چشمه‌های متعدد و فضایی آرام و به دور از هیاهوی شهری، در میان شهروندان تهرانی و کوه‌نوردان طرفداران فراوانی پیدا کرده ‌است. در این محموعه تفریحی میتوانید از امکاناتی همچون باشگاه اسکی، باشگاه تیراندازی، تله سیژ، زیپ لاین، تله کابین، ... برخوردار شوید. همچنین جهت رفاه حال گردشگران در طول مسیر رستوران‌ها و کافه‌های متعددی نیز پذیرای گردشگران هستند.
توچال در لغت به معنی "چال آبگیر" و "دریاچه‌های کوچک" است و از آنجایی که قله توچال در نزدیکی دریاچه‌ای از یخ طبیعی قرار دارد به این نام خوانده می‌شود.


5-    درکه
یکی دیگر از مناطق توریستی شهر تهران درکه است. درکه محله‌ای قدیمی است که در شمال غرب تهران واقع شده است که امروزه با حفظ بناهای قدیمی خود تفرجگاهی برای ایام استراحت و فراغت شهرنشینان شده ‌است. نام درکه از "درگ" که نوعی کفش برفی برای راهپیمایی بر روی برف بوده، گرفته شده است.
درکه از قدیمی‌ترین و زیباترین محلات ییلاقی شمیرانات است و آغاز یکی از مسیرهای محبوب کوه‌پیمایی در تهران است. این منطقه در واقع ییلاقی است که در امتداد رودخانه درکه ایجاد گردیده است. آب و هوای خوب و جریان داشتن رودخانه در آن باعث شده که این منطقه همیشه طراوت و تازگی خاصی داشته باشد.
معروف‌ترین جلوه‌های طبیعت زیبای دره درکه عبارتند از: آبشار جوزک، هفت حوض، آبشار بند عبدالله، پلنگ چال، جنگل و آبشار کارا، پلنگ جوزک، هفت چشمه (هفت طیغانی)، اسپیو (آب سپید) و کفو (آب کف دار).
محله درکه امروزه شامل خانه‌های ییلاقی و ویلاهایی است که باعث ایجاد کوچه باغ‌هایی در میان آنها شده ‌است. کوهنوردان باید از این کوچه باغ ها راه را طی نموده و به مسیر کوهنوردی برسند.
بهترین فصل سفر به درکه بهار و تابستان است. به دلیل ییلاقی بودن این منطقه، در گذشته مردم، شاهزادگان، درباریان و شاهان قجری برای فرار از گرمای هوا به این منطقه می آمدند.


6-    حرم حضرت عبدالعظیم (ع)
حضرت عبدالعظیم (ع) فرزند علی بن حسن بن زید بن حسن بن علی ابن ابی طالب (ع) است. حضرت عبدالعظیم (ع) ملقب به سیدالکریم با کنیه ابوالقاسم است. بنای حرم حضرت عبدالعظیم (ع) در زمان فتحعلی شاه ساخته شده است و دارای سر در آجری مربوط به دوران سلجوقی، صندوق چوب عود، فوفل و گردو متعلق به قرن هشتم، آئینه کاری های چشم نوار اجرای عهد ناصرالدین شاه، دو گلدسته 24 متری است.
مجموعه آستان این حضرت مدفن امامزاده حمزه و نیز امامزادگان طاهر و مطهر است. همچنین بزرگانی همچون قاآنی شیرازی، بدیع الزمان فروزانفر، خاندان قائم مقام فراهانی، علامه محمد قزوینی، فرزندان آیت الله بهبهانی، ستارخان وبسیاری مشاهیر دیگر در این مکان آرمیده اند. این بنا در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


7-    دربند
دربند منطقه ای تفریحی است که 1700 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. تقریبا تمامی اهالی شهر تهران با محله دربند و تفرجگاه مشهورش خاطره دارند و مردم این شهر در اولین انتخاب خود برای پذیرایی از میهمانان خارجی و شهرستانی، این منطقه را پیشنهاد می‌دهند.
این منطقه تفریحی اصلی‌ترین مسیر برای صعود به بلندی‌های کوهستان البرز مرکزی است و هر ساله افراد زیادی با گذر از این راه زیبا و دیدنی، خود را به قله توچال و دیگر قلل مرتفع می‌رسانند. مشهورترین نقطه منطقه دربند، میدان سربند و مجسمه 3 متری کوهنورد آن است که به یکی از نمادهای تهران بدل شده و افراد زیادی با آن عکس یادگاری دارند.
فضای کوهستانی، عبور رودخانه‌ باصفای دربند از میان پیچ و خم دره، رستوران‌ها و دکه‌های کوچک و بزرگ، امامزاده ابراهیم، سورتمه دربند، آبشار دوقلو و پناهگاه شیرپلا در مسیر فتح قله توچال از دیگر جذابیت‌ها و دیدنی‌های محله دربند به شمار می‌آیند.


8-    پارک جنگلی چیتگر
پارک جنگلی چیتگر از بزرگترین پارک های جنگلی استان تهران است و در زمینی به مساحت ۱۴۵۰ هکتار احداث گردیده است. این پارک جنگلی از سمت شمال به زمین های چیتگر، از جنوب به اتوبان کرج، از غرب به پیکان شهر و از شرق به منطقه خروش دره محدود میگردد.
پارک چیتگر تنها یک پارک جنگلی ساده نیست بلکه مجموعه ای از امکانات تفریحی مانند نقاطی برای برپاداشتن چادر های مسافرتی خانوادگی یک روزه، پیست اختصاصی دوچرخه سواری و نظایر آن در این پارک پیش بینی شده است تا اوقات خوشی را برای گردشگران گرامی فراهم سازد.


 

9-    موزه ایران باستان
موزه ایران باستان که بنای آن توسط آندره گدار معمار مشهور فرانسوی طی سالهای 1313 تا 1316 بنا شد، در ابتدای خیابان 30 تیر واقع دشه است و از موزه های شاخص تهران و ایران محسوب می گردد. مهماری این موزه متأثر از بناهای دوران ساسانی می باشد. در این موزه تاریخی اشیایی گرانبها از هزاره هفتم پیش از میلاد تا دوره اسلامی را مشاهده خواهیدکرد.
موزه ایران باستان در خيابان امام خمينی، ابتدای خيابان سی تير واقع شده است.


10-    امامزاده صالح (ع)
حضرت صالح ابن موسی الکاظم (ع) فرزند هفتمین پیشوای شیعیان جهان حضرت امام موسی کاظم (ع) است. بقعه امامزاده صالح در میدان تجریش تهران قرار گرفته است و در تمام روزهای سال پذیرای زائرین گرامی میباشد. بقعه و بارگاه و صحن گسترده امامزاده صالح به مساحت 3 هزار متر مربع یکی از بزرگترین و باشکوه ترین امامزاده های کشور ایران است.
بنای بقعه اصلی بقعه شامل ساختمان چهار گوش بزرگ و مستحکمی با دیوارهای قطور است و فضای درونی آن تقریبا ۵٫۶ متر مربع مساحت دارد. طاق‌نماها و معماری ساختمان و پوشش آن از معماری بناهای سدهٔ 7 و 8 است. گنبد کاشی کاری شده این بنا در سال ۱۳۳۸ در آخرین سال عمر "حسن فداکار" با هزینه شخصی تعمیر و کاشی کاری مجدد شد. این بنا در سال 1368 به طور کلی تخریب و با کاشی کاری جدید بازسازی شد.
این امامزاده در سال 1351 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید