ورود

ثبت نام



تور بمبئی

چرا تور هند؟ (India Tour)

هندوستان یا سرزمین 72 ملت، یکی از جالب ترین کشورهای آسیایی است. پایتخت این کشور شهر دهلی نو می باشد. هند دارای جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر است و یکی از پر جمعیت ترین کشورهای جهان است. زبان رسمی این کشور انگلیسی است. هند دارای معابد دیدنی، جنگل های سرسبز و زیبا، مردمانی مهربان و آرام، آثار تاریخی جالب و تنوع جانوری و گیاهی قابل توجهی است. همچنین ایالت گوا که در جنوب غربی هند قرار دارد، یکی از مقاصد گردشگران است که دارای مراکز دیدنی و توریستی متعددی است. آژانس کمک سفر برگزار کننده تور دهلی نو، تور آگرا،تور جیپور و غیره می باشد. تورهند، تور ارزان هند

 

بمبئی

بمبئی بزرگترین شهر هند و مرکز ایالت ماهاراشترا محسوب می شود و با جمعیت 21 میلیون، یکی از بزرگترین مناطق شهری جهان است. بمبئی که مومبای نیز نامیده میشود، کلانشهری بسیار پرچمعیت است که در اصل از به هم پیوستن هفت جزیره در ساحل کونکان به وجود آمده و به مرور زمان به شهر جزیره ای مومبای تبدیل شده است. این جزیره همراه با جزیره سالست در مجاورت آن، سالست بزرگ را تشکیل داده است. بمبئی مرکز تجاری هند و یکی از بنادر کلیدی در کشور است.
طبیعت مومبای به عنوان یک شهر پرجمعیت هندی، با حضور بالیوود، مرکز صنعت فیلم و سریال هندی در جهان، شناخته می شود و همچنین بیشترین جمعیت زاغه نشین های هند نیز در اطراف این شهر زندگی می کنند. مومبای یک کلانشهر با تنوع بسیار بالاست. طبیعت رو به پیشرفت مومبای، کار را برای توسعه باقی نقاط هند دشوار کرده است.

 

تاریخچه بمبئی

در سال 1995 نام شهر به طور رسمی از بمبئی به مومبای تغییر پیدا کرد. بحث زیادی پیرامون نام اصلی این شهر وجود دارد. برخی می گویند که نام فعلی مومبای، نام اصلی آن است و این نامی است که از "مومبا" گرفته شده، نام الهه محلی هندی مومبادوی و "آی" که در ماراتی به معنی "مادر" است. عده ای دیگر نیز ادعا می کنند نام آن نسخه انگلیسی شده بوم باهیا می باشد که توسط پرتغالی ها به آن اطلاق شده و به معنی «خلیج زیبا» می باشد.
امروزه هفت جزیره وجود دارند که تشکیل دهنده شهر هستند، اما نقطه اصلی تاریخ مومبای از سال 1498 و درست زمانی است که پرتغالی ها این منطقه را از منطقه تحت حکومت سلطان گجرات خارج کردند. پرتغالی ها در این منطقه خانه، قلعه و کلیسا از جمله کلیسای دیدنی پرتغالی ها ساختند. پرتغالی ها هرچند نتوانستند تصرفات خود را حفظ کنند و هنگام عروسی کاترین دو براگانزا با چارلز دوم پادشاه انگلستان، انگلیسی ها در سال 1661 بخشی از آن را به عنوان جهیزیه او به دست آوردند. چارلز دوم نیز علاقه چندانی به این جزیره نداشت و آن را در سال 1668 به کمپانی هند شرقی واگذار کرد.
این شهر سبب جذب صنایع و جوامع کاری مثل پارسی ها، گجراتی ها و مرواری ها (راجستان) گردید و در اواخر قرن نوزدهم شرکت ها و کارخانه جاتی را بنا نهادند. این صنایع نیروی کار را از بخش های مختلف کشور جذب نمودند. موج های بعدی مهاجرت، شکل امروزی شهر و حومه آن را به وجود آوردند.
بمبئی وجود خود را مدیون تلاش های بریتانیایی ها می داند. شهری که کارخانه های آن را در اواسط قرن، صنعتگران ساختند، مرکز ایالت ماهاراشتراست که مردم آن به زبان ماراتی صحبت می کنند. بمبئی زادگاه کنگره ملی هند است.
در دهه 80، هزینه های بالای کار و کار زیاد، منجر به بسته شدن چندین کارخانه نساجی در این شهر شد تا جایی که شهر رو به زوال رفت و این روند تا اوایل دهه 90 که مجدداً رشد و شکوفایی در آن پا گرفت، ادامه داشت.
جمعیت زیاد این شهر سبب تحول در زیرساخت های آن شد و شبکه ریلی و جاده ای از دهه 90 تغییرات گسترده ای پیدا کرد. به دلیل حجم بالای کار، هرسال راه های جدیدی در حال ساخت هستند. اکنون مومبای خود را به عنوان یک مرکز صنعتی، احیا نموده است.

 

اطلاعات ضروری

•    اختلاف ساعت با تهران: ۲:۰۰+
•    زبان رسمی: هندی
•    زبان‌های رایج دیگر: مراتی، انگلیسی
•    واحد پول رسمی: روپیه هند (INR)
•    فرودگاه: فرودگاه بین‌المللی چارتاپی شیواجی (BOM)

 

فرهنگ و خصوصیات

مومبای همراه با جمعیت زیادی که از شهرهای دیگر به آن مهاجرت می کنند، بزرگترین کلانشهر هند است. در مقایسه با باقی نقاط کشور، این شهر کاملاً لیبرال است. شهروندانی که به طور عام، "مومبایکر" نامیده می شوند، تحمل زیادی در برابر فرهنگ های مختلف داشته، و همین امر سبب تلاقی بیشتر فرهنگ ها در این کلان شهر شده است. اما در سالهای اخیر، این تحمل، گاهی تحت فشار های خارجی قرار گرفته است. بین دهه های 60 و 80، خشم زیادی در مورد غیر ماراتی زبان هایی به وجود آمد که صاحب شغل بودند. هرچند منازعات سالهای 1991 و 1993 بین هندوها و مسلمانان، بر این امر تأثیر منفی گذاشت، اما شهر توانست این مجادلات را مدیریت کند.

 

آب و هوای بمبئی

مومبای یا همان بمبئی دارای سه فصل است. تابستان، فصل باران های موسمی و فصل زمستان که بهتر است تابستانی معتدل تر نامیده شود.
درفصل تابستان از ماه مارس تا ماه می، دما نوسانات زیادی دارد. در این فصل، هوا گرم و شرجی است. فصل باران های موسمی از ماه ژوئن تا سپتامبر است که در آن، باران های سیل آسا می بارد. در طول سال دو یا سه مرتبه در شهر سیل می آید و زندگی طبیعی در این روزها مختل می شود. بهترین فصل در مومبای فصل زمستان و بین ماه های نوامبر و فوریه است. در این فصل هوا مطبوع تر است و رطوبت هم در زمستان کمتر است. دمای حداقل C17 بوده و حداکثر به C31-30  می رسد. در کل سال هم هوا مرطوب است، چون شهر بر روی ساحل قرار دارد.

 

زبان

ماراتی زبان رسمی شهر و ایالت است که توسط نهادهای دولتی ایالتی، شهرداری ها، و پلیس استفاده می شود و علاوه بر این، زبان اصلی مردم محلی است. مومبای، نقطه برخورد اقوام مختلف هندی است. مردمی از بخش های مختلف هند، ولی مهاجران از غرب در اکثریت بوده و بعد از آنها شمالی ها و سپس جنوبی ها قرار دارند. بیشتر تحصیل کرده های محلی، سه زبان هندی، ماراتی و انگلیسی را بلد هستند. انگلیسی به طور گسترده ای در بانکداری و تجارت به کار برده می شود. مردم مومبای می توانند تا حدی انگلیسی حرف بزنند، و آنهایی که در شرکت ها کار می کنند و سطح متوسط به بالایی دارند، می توانند به طور روان انگلیسی صحبت کنند .در بیشتر اماکن، می توانید منظور فرد مقابل را با ترکیب هندی و انگلیسی متوجه شوید و بیشتر مردم، انگلیسی را در حد دست و پا شکسته ای بلد هستند. اما انتظار شنیدن زبان های محلی دیگری مثل گجراتی، کانادا، تلوگو ، تامیل، سندی را نیز باید داشته باشید.
بر اساس آمارهای سال 2011، نرخ باسوادی در مومبای 94.7% بوده که بیشتر از میانگین جهانی 86.7% است.

 

جاذبه های دیدنی

مومبای شهری جوان بوده و این شهر تا سه قرن پیش که از دریا پدید آمده، وجود نداشته است. با وجود اینکه دیدنی های زیادی در مومبای وجود دارد، اما دیدنی های توریستی اصلی در جنوب مومبای متمرکز شده اند.

-    ساختمان های مستعمراتی
در محدوده ی جنوبی شهر، بریتانیایی ها شهری باشکوه را در داخل دیوارهای قلعه سنت جورج بنا نهادند. برای کسب بهترین تجربه در جنوب مومبای، در این خیابان ها از چرچ گیت تا کولابا قدم بزنید. این نواحی برخلاف باقی نقاط شهر، پیاده روهای پهن و وسیعی دارد. در این شهر زیبا برخی از نمونه های خوب سبک گوتیک، نئوکلاسیک و ایندوساراسنی، دیده می شود.
بناهای مشهور این منطقه عبارتند از دروازه هند، ساختمان پایانه (پایانه پیروزی)، شهرداری و اداره مرکزی پلیس و (موزه شاهزاده ولز سابق).

-    موزه ها و گالری ها
بسیاری از مشهورترین گالری های هنری و موزه ها در مومبای قرار دارند. بیشتر این اماکن در ناحیه کالا گودا در جنوب مومبای دیده میشود. موزه شاهزاده ولز، گالری ملی هنر مدرن و گالری هنر جهانگیر در این منطقه واقع  شده است که نمایشگاهی از تحولات هنرمندان مطرح می باشد.
در مجمتع نهرو واقع در این منطقه، گالری مرکزی هنر نهرو در ورلی قرار دارد. در داخل این مجتمع نمایشگاهی دائمی وجود دارد، که تلاش دارد تا تمام جنبه های دستاوردهای هنری، روشنفکری و فلسفی در طول قرون مختلف، آشنا شوید. در انتهای مجتمع، مرکز علوم نهرو - ورودی دیگری از ماهالاکمی دارد، نمایشگاهی دائمی در مورد علوم تعاملی و هیجان انگیز بوده و سعی دارد اصول علمی را به روشی طنز و خودمانی آموزش دهد.

-    سواحل مومبای
در مومبای سواحل خیلی هم خوب نیستند و آب کنار ساحل، به طرز عجیبی کثیف است. سواحل نسبتاً تمیزتر در شمال غرب مومبای قرار دارند. این سواحل مکان های جالبی است تا ببینید که چگونه مردم محلی مومبای عصر خود را با غذاهای مختلف و سرگرمی های گوناگون، سپری می کنند.
ساحل جیراگون چوپاتی در جنوب مومبای، جوهو در حومه غربی و آکسا در مالاد، از سواحل معروف مومبای هستند. در این سواحل امواج آن خیلی قدرتمند نیستند، اما در هنگام باران های سیل آسا افراد زیادی جان خود را از دست می دهند، پس از رفتن داخل آب، اجتناب کنید. به خصوص در ساحل آکسا. سواحل مومبای، سواحلی نیستند که شما بتوانید در آنجا مایو به تن کنید، به خصوص از نوع دوتکه.

-    پارک ملی بوریوالی و باغ وحش
مومبای یکی از معدود کلانشهرهایی است که در محدوده شهری، دارای یک پارک ملی است. این پارک ملی بوریوالی نامیده میشود که به نام پارک ملی سانجای گاندی هم شناخته می شود. این پارک محل قرارگیری غار باستانی کانهری است که قدمت آن به 2400 سال پیش برمی گردد. اگر در شهر هستید، گزینه خوبی برای فرار از شلوغی و سر و صداست. مومبای شهرتی جهانی به خاطر جنگل های انبوهش دارد، اما فضاهای سبز خوبی هم در سطح شهر دیده می شود.
باغ وحش مومبای که در بیکولا قرار دارد یکی از گنجینه های استعارگری است که به طرز فوق العاده ای نگه داری شده است. در باغ وحش شهر حیوانات شاید کمی لاغر به نظر برسند، اما تنوع گسترده درختان این باغ وحش، ارزش سفر را دارد.
در مرکز مومبای، 5 باغ وجود دارد. کاربری این پارک ها بیشتر برای پیاده روی می باشد، اما عصرها خیلی شلوغ می شوند.
باغ های معلق در تپه مالابار، مناظرگیج کننده ای از پهنه آبی، در اختیار می گذارند. درست در مقابل باغ های معلق، پارک دیگری وجود دارد که به نام پارک کاملا نهرو معروف است. این پارک به خاطر شکل کفش مانندش که در چندین فیلم های بالی وودی نشان داده شده، شهرت دارد.
در 2-3 کیلومتری جنوب بخش مرکزی شهر باغ مومبای پورت تراست ، که دیگر نگین پنهان شهر در جنوب مومبای است. در این باغ شما میتوانید شاهد مناظری دیدنی از بندر، اسکله و غروب آفتاب باشید.

-    بازارها
مرکز خرید اینوربیت تا مدتی طولانی، تنها مرکز خرید هند بود که اقلام بسیار متنوعی در اختیار مشتریان قرار می داد. بعد از آن پالادیوم، که در "های استریت فینیکس" احداث شده، انحصار مرکز خرید اینوربیت را شکست. از محصولات محلی تا برندهای محلی، همه چیز در پالادیوم یافت می شود.
مرکز خرید جانکشن در کالیان و مرکز خرید نیرمال لایف استایل در مولوند، که در حومه مرکزی واقع شده اند، در شهر بسیار محبوب هستند و سابقاً دو مورد از بزرگترین مراکز خرید مومبای محسوب می شدند. امروزه بزرگترین و بهترین مرکز خرید در شهر آرسیتی در گاتکوپار می باشد.
مومبای به خاطر بازارهای خیابانی، دستفروش ها و جمعیت بسیار زیاد، ارزش دیدن دارد.

-    اماکن مذهبی
این شهر دارای مساجد، کلیسا، معابد، کنیسه و پارسیاگیار زیادی می باشد. این اماکن در صورتی که مرتبط با عقیده شما باشد، می تواند مکانی دیدنی باشد. یک کلیسای پرتغالی در دادار است که به خاطر معماری بی نظیر آن، ارزش دیدن را دارد.
یکی از پربازدیدترین اماکن مومبای حاجی علی درگاه است. این درگاه  بر روی جزیره کوچکی در فاصله 500 متری ساحل و در میان خلیج ورلی و در مجاورت ورلی ساخته شد. مردم بسیاری از ادیان و مناطق مختلف، به دیدن این مکان می آیند و  این مکان هر هفته پذیرای بیش از 80000 نفر از بازدیدکنندگان است.
ویپاسانا یک بنای یادبود شاخص دیگر در حومه شمال غرب مومبای است. ویپاسانا از نظر لغوی به معنای مکاشفه است و این مرکز، دوره های 10 روزه و دوره های فشرده 1 روزه در روز یک شنبه برگزار می کند. این محل، مرکز مدیتیشنی است که برای 8000 نفر صندلی دارد. شرکت در این دوره ها رایگان بوده اما برای ورود به آنها شما باید از قبل در سایت این مرکز، ثبت نام کنید.
سیدیونایاک مکان پربازدید دیگری است که در واقع معبدی است که در دادار واقع شده و شما می توانید به راحتی از ایستگاه قطار دادار، با یک تاکسی به آن برسید. علاوه بر این معبد، دو معبد هارا کریشنا نیز در نزدیکی سواحل جوهو و چوپاتی واقع شده است. این دو معبد جاذبه های گردشگری جز 5 جاذبه گردشگری مهم مومبای قرار دارند، و مریدان آن به پرستش خدای کریشنا پرداخته و افراد معمولی هم می توانند در نیایش مقدس کریشنا، مشارکت کنند.
مومبای همچنین پر از کنیسه های یهودی است که سابقاً در محله ای به نام بیکولا فراوان بودند. در این محله سه قبیله اصلی یهودیان زندگی می کردند. این قبایل عبارتند از بغدادی، بنی اسرائیلی و افراد محلی که به مرور زمان، یهودی شده اند.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید