ورود

ثبت نام



جاذبه های گردشگری استان چهارمحال و بختیاری

استان چهار محال و بختیاری یکی از استان‌های مرتفع کشور در قلب رشته‌کوه زاگرس است. این استان با مساحت ۱۶،۴۲۱ کیلومترمربع و جمعیت ۹۴۷،۷۶۳ نفر در ۹۷ کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع شده است. مرکز این استان شهرکرد است و از لحاظ جغرافیایی در بخش شمالی رشته‌کوه زاگرس قرار گرفته است. شهرکرد پانزدهمین شهر مرتفع ایران است و دارای آب و هوای نیمه مرطوب، تابستان‌ معتدل و زمستان بسیار سرد است. شهر بروجن با ارتفاع ۲۱۹۷ متر از سطح دریا یکی از شهرهای مرتفع این استان و ایران است. دیگر شهرستان‌های این استان عبارتند از: اردال، فارسان، لردگان، کوهرنگ، سامان و بن.
در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از جاذبه های دیدنی استان چهار محال و بختیاری بپردازیم.


1-    آبشار زرد لیمه یا بوینه شهركرد
آبشار زرد لیمه یا بوینه در بین کوه های مرتفع زاگرس واقع شده است. در مسیر بازدید از این آبشار زیبا و بکر، عشایری را می بینید که در حال کوچ هستند و جلوه زیبایی به طبیعت این منطقه داده اند. وجود آبشار زیبای لیمه، سرسبزی مراتع انبوه و همچنین وجود آثار باستانی پل خدا آفرین هر گردشگری را در این منطقه به خود جذب می کند. آبشار زرد لیمه در شهر کرد و جنوب منطقه اردل کنار رودخانه بازفت دل انگیزی می کند یکی از جاذبه های دیدنی استان چهار محال و بختیاری است.


2-    آبشار کوهرنگ شهركرد
منطقه کوهرنگ یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین مناطق استان چهار محال و بختیاری است. منطقه کوهرنگ در شمال غربی این استان واقع شده است. آبشار کوهرنگ نزدیک شهر چلگرد قرار دارد که یکی از جاذبه های دیدنی چهار محال و بختیاری است.
پیست اسکی چلگرد یکی از مراکز اسکی معروف کشور است که در این منطقه قرار دارد. چشمه زیبای کوهرنگ نیز که از سر چشمه های اصلی رود کارون است و همچنین چشمه دیمه نیز در مجاورت روستای دیمه در نزدیکی کوهرنگ واقع شده است.


3-    روستای سرآقاسید شهركرد
روستای سرآقاسید از روستاهای زیبای استان چهارمحال و بختیاری، از  توابع بخش مرکزی کوهرنگ است. این روستا در ۱۴۰ کیلومتری شهرکرد واقع شده است و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. این روستا در شمال غربی مرکز کوهرنگ قرار دارد. هرساله گردشگران بسیاری در این استان از روستای سرآقاسید دیدن می‌کنند، اما متاسفانه این روستا در سطح ایران شناخته شده نیست و شاید یکی از دلایل ناشناخته ماندن آن، کوهستانی بودن این منطقه است.
 برای بازدید از این روستا تنها نیمی از سال را فرصت دارید زیرا به دلیل بارش برف در فصول پایانی پاییز و زمستان ارتباط مزدم این روستا با سایر جاها قطع می‌شود و تنها نیمی از سال راه‌های آن باز است. روستای سرآقاسید از نظر معماری بسیار به ماسوله در استان گیلان شبیه است و معماری و طبیعت بکر روستا، خیره‌کننده و بسیار آرامش‌بخش است. خانه‌های بکر این روستا نشان‌ دهنده قدمت این منطقه هستند اما تاریخ روستا با قدمت تاریخ امامزاده رقم می‌خورد. طبق گفته‌ اهالی و قدیمی های روستا، قدمت امامزاده روستای سرآقاسید، حدود ۶۰۰ سال است. طبق تاریخ شجره‌نامه امامزاده، قدمت روستا را نیز با همین تاریخ تخمین زده‌اند.


4-    سد چشمه زنه شهركرد
سد چشمه زنه در 20 کیلومتری جنوب شهرکرد و شمال کوه جهانبین و در 3 کیلومتری شهر هفشجان واقع شده است. این سد که بر روی چشمه هایی به همین نام احداث می شود، از انواع سدهای خاکی با هسته رسی بوده و حجم مخزن آن 31 میلیون متر مکعب، حجم آب تنظیمی 53 میلیون متر مکعب و دبی طراحی سیلاب 21 متر مکعب بر ثانیه است. طول باند سد چشمه زنه 410 متر، عرض تاج سد 8 متر، ارتفاع از روی پی در عمیق ترین ناحیه 39 متر و ارتفاع آن از روی بستر رودخانه در عمیق ترین ناحیه در حدود 23 متر است.
هدف از ساخت سد چشمه زنه تامین بخشی از آب کشاورزی دشت هفشجان توسط ایجاد یک مخزن  و انتقال آب به شبکه آبیاری دشت در سواحل راست و چپ دره پایین دست می باشد.


5-    گرمابه پرهیزگار شهركرد (موزه باستان شناسی)
گرمابه پرهیزگار در سال1326 توسط ابوالقاسم خان آزاده چالشتری احداث گردید. این گرمابه دارای انبار سوخت، سر در، ورودی، گاو رو، اصطبل و دكان هایی بوده است. متاسفانه امروزه به دلیل توسعه نامطلوب شهری و ایجاد خیابان در جبهه شرقی این گرمابه بخشهایی از جداره آن تخریب شده است و فضاهایی مثل گاورو و تون آن حذف شده است. این حمام از حمام های دوقلوی زنانه و مردانه می باشد که دارای هشتی، سربینه (حمام سرد)، میان در و گرمخانه (بینه) بزرگ است. این زمان گذشته این گرمابه دارای سر در كاشی كاری با كاشی هفت رنگ و تاریخ 1326 بوده است و بعد از تخریب بدنه ورودی، جداره آجری جدید با نمای سنتی برای آن ساخته شده است. در حال حاضر موزه باستان شناسی شهركرد در این مكان واقع شده است.


6-    چشمه شلمزار شهركرد
چشمه شلمزار در شهر شلمزار مرکز شهرستان کیار و در 30 کیلومتری شهرکرد قرار دارد. این چشمه زیبا همه ساله در فصل بهار و تابستان تعداد زیادی گردشگر را از شهرهای استان و خارج از استان به خود جذب می کند. چشمه شلمزار به دلیل واقع شدن در مسیر جاده اصفهان خوزستان می تواند محل مناسبی برای گردشگران و مسافران باشد. در کنار این چشمه میتوانید از طبیعت جنگلی و کوهستانی این منطقه نیز لذت ببرید.


7-    مسجد جامع چالشتر
مسجد جامع چالشتر به دستور حاج محمدرضا خان چالشتری، در سال 1267 هجری قمری در 9 كیلومتری شهركرد ساخته شده است. این مسجد از سنگ، آجر و كاشی ساخته شده و دارای چهار ایوان و شبستان و حوضخانه، تطهیرحانه و سردر وردی است. در داخل شبستان جنوبی مسجد جامع چالشتر منبر چوبی زیبایی تعبیه شده كه در اطراف آن آیاتی از قرآن بر روی چوب منبت كاری شده است.


8-    تالاب گندمان شهركرد
تالاب گندمان یكی از آبگیرهای حوزه آبریز آق بلاغ است و با با فاصله‌ای نه ‌چندان دور از تالاب چغاخور قرار گرفته، به طوری كه بخشی از خروجی تالاب چغاخور به این تالاب سرازیر می‌شود. پوشش دایمی آب تالاب گندمان در حدود 700 هكتار است. اطراف این تالاب زیبا پوشیده از مرغزاری زیباست كه معمولاً به عنوان مرتع غنی برای چرای احشام استفاده میگردد. از انواع پرندگان دایمی و مهاجری كه در این تالاب شناسایی شده‌اند میتوان به انواع مرغابی‌ها، كوكر و آنقوت اشاره كرد.
تالاب گندمان دارای امكانات تفریحی و ورزشی ویژه ای نظیر پرورش و نگهداری اسب و سوارکاری است. پرورش اسب از زمان های بسیار دور در این منطقه بخصوص در بین قبایل بختیاری رواج داشته است.


9-    چشمه مولا و سرداب شهركرد
چشمه مولا و سرداب در مجاورت روستای آلیكوه و رستم آباد از توابع شهرستان اردل و با فاصله نسبتا نزدیك به هم قرار دارند. چشمه مولا و چشمه سرداب از چشم اندازها و مناظر بسیار زیبایی برخوردارند و هر روز به ویژه روزهای تعطیل پذیرای صدها گردشگر و مسافر از نقاط مختلف می باشند. فاصله این دو چشمه تا شهركرد حدود 120 كیلومتر است.


10-    حاشیه رودخانه زاینده رود
مسیر حاشیه رودخانه زاینده رود از شهر سامان تا قراقوش در نزدیکی سد زاینده رود دارای مناظر زیبا و چشم نوازی است. در مسیر حاشیه رود خانه مجموعه های تفریحی در محل "پل زمان خان" جهت آسایش و راحتی بازدیدکنندگان احداث گردیده است. این منطقه به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و دسترسی نزدیک به مرکز استان و شهرهای استان اصفهان همیشه مورد توجه گردشگران بوده است. در انتهای این مسیر گردشگران سد زاینده رود را مشاهده میکنند که به نوبه خود زیباست.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید