ورود

ثبت نام



گابن

درباره کشور گابن

جمهوری گابن کشوریست در آفریقای مرکزی که کشور از سمت شمال به گینه و کامرون، و از سمت شرق و جنوب با کشور کنگو همسایه است. همچنین این کشور این از سمت غرب در ساحل اقیانوس اطلس قرار دارد.

گابن با مساحت 267 هزار کیلومتر دارای 5/1 میلیون نفر جمعیت است. کشور گابن روی خط استوا قرار دارد و مقداری بزرگتر از بریتانیا و کمی کوچکتر از ایالت کولاورادو آمریکا است و بزرگترین شهر و پایتخت آن شهر لیبرویل است. زبان رسمی جمهوری گابن فرانسوی ماست و علاوه بر آن زبان‌های دیگری از جمله بانتو نیز در این کشور صحبت می‌شود.

گابن به واسطه وجود نفت و منابع معدنی زیاد و جمعیت کمش، یکی از کشور‌های ثروتمند آفریقا است. همچنین این کشور توانسته است از جنگل‌های بارانی فراوان دست نخورده و دارای گونه‌های گیاهی و جانوری آن نگهداری و محافظت نماید.

 

اطلاعات ضروری کشور گابن

  • نام رسمی: جمهوری گابن Gabon
  • پایتخت: لیبرویل
  • زبان رسمی: فرانسوی
  • حکومت: جمهوری
  • واحد پول: فرانک
  • پیش شماره: ۲۴۱+

 

آب و هوای کشور گابن

کشور گابن بر روی خط استوا قرار دارد آب و هوای آن مرطوب و پرباران است. بارش باران سبب رونق کشاورزی در این کشور بسیار زیبا و سرسبز شده است.

 

تاریخ کشور گابن

جمهوری گابن تا سال 1844 میلادی کشوری ناشناخته بود اما بعد از ورود فرانسه به این کشور، گابن تا سال 1960 مستعمره فرانسه بود. به همین دلیل حضور طولانی فرانسه در این کشور، زبان مردم گابن به فرانسوی تغییر کرد و همچنین مسیحیت روز به روز آن‌چنان رشد کرد که تا سال 1973، 90% مردم گابن مسیحی بودند. پس از گذشت سالها فرانسه ازین کشور خارج شد و جمهوری گابن در سال ۱۹۶۰ رسما اعلام استقلال کرد.

 

دین و مذهب کشور گابن

در سال 1844 تقریبا نود درصد مردم گابن به دلیل حضور فرانسوی ها در این خاک دین مسیحیت داشتند. تا قبل از آن مردم این سرزمین دینی نداشتند و با ورود مبلغین مسیحی، مردم گابن کم‌کم به دین مسیحیت گرویدند.

از آن‌جا که این کشور دارای منابع سرشار نفتی، کشاورزی و معدنی است، مهاجران زیادی که بیش‌تر از کشورهای مسلمان بودند، برای کار وارد این کشور شدند و وجود همین کارگران مسلمان، سبب شد بسیاری از مردم کشور گابن به دین اسلام علاقه پیدا کنند.

"آلبرت بونگو"، رئیس‌جمهور گابن، در سال 1973 به دین اسلام گروید. همین امر سبب سرعت رشد اسلام در این کشور شد؛ بطوری که بسیاری از مسؤلین دولتی و نظامی گابن مسلمان شدند. وی به حج رفت و نام خود را به حاج‌عُمَر و نام فرزندش را به حاج‌علی تغییر داد. در حال حاضر ۵۵ تا ۷۵ درصد مردم این کشور مسیحی هستند.

 

اقتصاد و سیاست کشور گابن

جمهوری گابن به دلیل سیستم چند حزبی سیاسی و سرمایه‌گذاری‌های خارجی یکی از با ثبات ‌ترین کشورهای غرب آفریقا از نظر سیاسی است. گابن کشوری کم‌جمعیت است و از زمان استقلالش از فرانسه تنها دو رئیس جمهور داشته است.

قانون اساسی کنونی این کشور در سال ۱۹۹۱ تصویب شد. رئیس جمهور این کشور که از سال 1967 این سمت را دارد، عمر بونگو اوندیمبا نام دارد که به حاج عمر نیز معروف است. رئیس جمهور گابن با رای مردم برای دوره‌ای 7 ساله انتخاب می‌شود که او نخست وزیر را انتخاب می‌کند. در گابن دو مجلس سنا با ۹۱ کرسی که برای دوره‌ای 7 ساله انتخاب می‌شوند و مجلس ملی با ۱۲۰ کرسی، وجود دارد.

۵۸۲ هزار نفر نیروی کار در این کشور مشغول به فعالیت هستند. نرخ تورم در سال ۲۰۰۷ میلادی 5% بوده و نرخ بیکاری در آن ۲۱% است. تولید نا خالص داخلی این کشور ۲۰.۰۹ میلیارد دلار است. 8/5% تولید ناخالص داخلی در بخش کشاورزی، 8/58% در بخش صنعت و بقیه در بخش خدمات تولید میگردد.

نفت یکی از مهمترین محصولات ثادراتی این کشور است.  بطوری که ۷۷% از محصولات صادراتی این کشور را نفت خام تشکیل می‌دهد. سایر محصولات مهم صادراتی آن عبارتند از الوار، منگنز و اورانیوم که به کشورهای آمریکا، چین، فرانسه، ترینیداد و توباگو و تایلند صادر می‌شود.

وجود منابع کشاورزی و معدنی و همچنین درآمد سرشار نفت باعث شده است که این کشور کوچک بعد از لیبی ثروت‌مندترین کشور آفریقا شناخته شود.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید