امروز:
سه شنبه- ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
ورود

ثبت نام



تاجیکستان

درباره کشور تاجيكستان

تاجیکستان کشوریست کوهستانی که در قاره آسیا واقع شده است. این کشور از هر طرف با خشکی مرز جغرافیایی دارد و پایتخت آن شهر دوشنبه است. این کشور با افغانستان، قرقیزستان، ازبکستان و چین همسایه است. تاجیکستان کشور فارسی زبانی است که در حدود 8 میلیون نفر جمعیت دارد. ۶۵% از جمعیت کشور را تاجیک ها، ۳/۲۵% ازبک و ۱/۱% را روسها تشکیل میدهند.
زبان مردم تاجیکستان فارسی تاجیکی است اما، بسیاری از ساکنین تاجیکستان به علت این که این کشور زمانی تحت سلطه ی حکومت شوروی بوده، به زبان روسی به عنوان زبان دوم تسلط دارند. زبان روسی برای تاجیکها فقط در حد زبان دوم نیست بلکه، مردم تاجیکستان فارسی حرف می زنند و روسی می نویسند.
تاجیکستان دارای 3 استان و 1 منطقه خودمختار است که عبارتند از استان سغد به مرکزیت خجند، استان ختلان به مرکزیت قُرغان‌تپه، استان قراتگین به مرکزیت کافرنهان و منطقه خودمختار کوهستان بدخشان به مرکزیت خاروغ

 

اطلاعات ضروری کشور تاجيكستان

  • نام رسمی: جمهوری تاجيكستان TJK
  • پایتخت: دوشنبه
  • واحد پول: سومانی تاجیکی
  • زبان رسمی: تاجیکی، فارسی، روسی
  • رئیس جمهور: امامعلی رحمان
  • دولت: ریاست جمهوری حزب غالب
  • پیش شماره: ۹۹۲+

 

آب و هوای کشور تاجيكستان

کشور تاجیکستان دارای آب و هوای بری است. تفاوت بین گرمای شب و روز و تابستان و زمستان بسیار زیاد است. آسمان این کشور در بیشتر روزهای سال صاف است و بارندگی در آن بسیار ناچیز است. بادهای محلی در دره های این کشور تحت تاثیر اختلاف بلندی پدید می آیند و به بادهای کوهستانی معروفند. مهم ترین این بادها، باد گرم و خشک یا باد گرمسیر است که در تابستان و پاییر در تمامی دره فرغانه می وزد. در جنوب کشور تاجیکستان نیز باد افغانی با ویژگی همانندی شهرت محلی دارد.

 

تاریخ کشور تاجيكستان

کشور تاجیکستان دارای قدمت تاریخی و فرهنگی کهن و متنوعی است و در هر دوره ی تاریخی متعلق به یک سرزمین دیگری بوده است. حکومت های هخامنشی، ساسانی و سامانیان بر این کشور در دوره ی حکومت های خود، حکمرانی میکرده اند.
واژه تاجیکستان به معنای جایگاه تاجیک ها است. با این که واژه تاجیکستان در اکثر دوره های تاریخی وجود داشته و قدمت زیادی دارد، برای این کشور نمی توان مبدا تاریخی مشخصی در نظر گرفت. چرا که همیشه تحت نظارت یک حکومت دیگر بوده و یا جزئی از آن به حساب می آمده است. با تمام این تفاسیر مردم تاجیک خود را صاحب حکومت های خوارزمیان، سکاییان، بلخیان و سغدیان می دانند.
تاريخ استقلال جمهوری تاجيكستان از اتحاد شوروی 9 سپتامبر سال 1991 میلادی است كه پس از فروپاشی شوروی به وقوع پيوست.

 

دین و مذهب کشور تاجيكستان

دین اکثریت مردم کشور تاجیکستان اسلام است. اسلام در قرن 7 میلادی توسط اعراب به این منطقه آورده شد و از آن زمان به بعد عنوان جزء پیوسته به فرهنگ تاجیکستان تبدیل گردید. اکثر مردم تاجیکستان پیرو مذهب تسنن هستند و گروه کوچکی از مردم نیز از تشیع پیروی می‌کنند. از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، شمار جمعیت روس در تاجیکستان کاهش یافته ‌است. مسیحیت، یهودی و ارتدکس نیز از جمله ادیانی هستند که در این کشور دیده میشوند.

 

اقتصاد و سیاست کشور تاجيكستان

کشور تاجیکستان با آب و هوای کوهستانی و سرسبز که بارندگی در آن فراوان است، صادر کننده ی برق و آب به کشورهای بسیاری می باشد. مناطق حفاظت شده ی طبیعی در این کشور جمعا حدود ۲۱% از خاک این کشور را در شامل میشوند. اقتصاد کشور تاجیکستان بسیار وابسته است و تحت لوای کمک های مالی و تولیدات پنبه و آلومینیوم می گذرد.
نخستین رهبر این کشور پس از استقلال از اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1992، امام‌علی رحمان بود که پس از استعفای اجباری رحمان نبی، به مقام ریاست شورای عالی تاجیکستان منصوب گردید. وی در سال ۱۹۹۴ به مقام ریاست جمهوری انتخاب شد. او پس از اتمام دوره 5 ساله‌ ریاست خود مجدداً در سال ۱۹۹۹ به مدت 7 سال دیگر به این مقام برگزیده شد. آخرین انتخابات در این کشور در سال ۲۰۰۵ برگزار گردید.
کشور تاجیکستان از معدود کشورهای منطقه آسیای مرکزیست که احزاب مخالف فعال و رسمی دارد که هم در مجلس فعال هستند و هم در دولت.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید