ورود

ثبت نام



راهنمای سفر به قونیه در ترکیه + هزینه ها و نکات ضروری سفر

شهر قونیه در کشور ترکیه و در فاصله 250 کیلومتری آنکارا قرار دارد. از این شهر به عنوان پایتخت تمدن اسلامی نیز یاد می‌شود. اکثر افرادی که به ادبیات پارسی علاقه‌مند هستند با شنیدن نام قونیه به یاد مولانا شاعر معروف ایرانی می‌افتند. مولانا برای مدتی طولانی در قونیه زندگی می‌کرد و در همان‌جا نیز درگذشت. در راهنمای سفر به قونیه شما را با جاذبه‌های گردشگری این شهر تاریخی، آب و هوا و فستیوال‌های معروف آن آشنا خواهیم کرد، پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

 

موقعیت جغرافیایی شهر قونیه

شهر قونیه هفتمین شهر بزرگ ترکیه است و در جنوب استانبول قرار دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا حدود هزار متر بوده و زمین‌های کشاورزی حاصلخیزی در آن وجود دارند که باعث رونق کشاورزی در این شهر شده است. همچنین در قسمت جنوبی شهر قونیه رشته ‌کوه‌های توروس را می‌توانید ببینید.

 

فرهنگ و زبان مردم قونیه

در این بخش از راهنمای سفر به قونیه می‌خواهیم تا شما را با زبان و فرهنگ غنی مردم این شهر آشنا کنیم. جالب است بدانید که اکثر مردم قونیه مسلمان هستند و تمامی مراسم مذهبی مسلمانان در این شهر زیبا برگزار می‌شود. به دلیل وجود مقبره مولانا در قونیه مردم این شهر به فرهنگ و ادبیات بسیار علاقه‌منداند. همچنین مردم این منطقه نیز مانند سایر شهرهای ترکیه به زبان ترکی استانبولی صحبت می‌کنند.

 

بهترین زمان سفر به قونیه

آب وهوا شهر قونیه در فصل‌های بهار و پاییز بسیار معتدل است و اگر برای استراحت و تفریح قصد سفر به این شهر را دارید، بهتر است در این فصل‌ها به قونیه سفر کنید. اغلب گردشگران قونیه به خاطر وجود فستیوال‌های گوناگونی که در روزهای خاصی از سال برگزار می‌شوند به این شهر سفر می‌کنند. از فستیوال‌های معروف قونیه می‌توان به فستیوال ملانصرالدین، فستیوال مولانا، فستیوال رقص درویشان و فستیوال گیلاس سفید اشاره کرد. در ادامه راهنمای سفر به قونیه به معرفی هر یک از فستیوال‌های جذاب و تماشایی این شهر خواهیم پرداخت.

 

معرفی فستیوال‌های معروف شهر در راهنمای سفر به قونیه

1-    فستیوال ملانصرالدین
یکی از فستیوال‌های مهم و معروف شهر قونیه که به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود، فستیوال ملانصرالدین است. ملانصرالدین یکی از شخصیت‌های داستانی محبوب در ادبیات ترکیه به شمار می‌رود. در این فستیوال سالانه نویسندگان زیادی از سراسر دنیا شرکت می‌کنند. زمان برگزاری این رویداد مهم در قونیه، ماه جولای است.
2-    فستیوال بین‌المللی موسیقی
علاقه‌مندان و نوازندگان موسیقی سراسر جهان در فستیوال موسیقی قونیه شرکت می‌کنند. این فستیوال از سال 2014 در این شهر تاریخی افتتاح شد و از آن زمان تاکنون هر سال در ماه سپتامبر برگزار می‌شود.
3-    جشن سبای آرس
جشن سبای آرس در روز درگذشت مولانا و به منظور بزرگداشت این شاعر بزرگ و پرآوازه برگزار می‌شود. علاقه‌مندان به مولانا هر سال در ماه دسامبر در شهر قونیه گرد هم می‌آیند و به اجرای نمایش و شعرخوانی می‌پردازند.
4-    فستیوال رقص درویشان
در این بخش از راهنمای سفر به قونیه به معرفی یکی از زیباترین و پرطرفدارترین فستیوال‌های این شهر به نام فستیوال رقص درویشان می‌پردازیم. رقص سماع که یکی از آیین‌های اهل تصوف است در این فستیوال انجام می‌شود. در ماه دسامبر صدها هزار نفر از علاقه‌مندان، عکاسان و هنرمندان به شهر قونیه سفر می‌کنند تا از نزدیک شاهد این رویداد بی‌نظیر باشند.

 

هزینه‌های سفر به قونیه

در ادامه مقاله‌ی راهنمای سفر به قونیه ، هزینه‌های حمل‌ونقل و هزینه‌های غذا در این شهر را بررسی می‌کنیم.
1-    هزینه حمل‌ونقل در شهر قونیه
برای رفتن از آنکارا به شهر قونیه با اتومبیل باید سه ساعت در مسیر باشید و قیمت بنزین در این شهر به ازای هر لیتر معادل پنج لیر است. با توجه به توریستی بودن شهر قونیه هزینه‌های حمل‌ونقل در آن نسبتا بالا است. اگر بخواهید برای بازدید جاذبه‌های گردشگری شهر از تاکسی استفاده کنید؛ علاوه بر پرداخت چهار لیر برای ورودی، باید به ازای هر یک کیلومتر سه لیر دیگر نیز بپردازید.
2-    بررسی هزینه‌های مربوط به غذا در قونیه
اتلی اکمک یکی از معرف‌ترین غذاهای قونیه محسوب می‌شود که از نظر ظاهری بسیار شبیه پیتزا است. به شما پیشنهاد می‌کنیم در سفر به قونیه حتماً به رستوران‌های محلی این شهر سری بزنید و اتلی اکمک و خوراک تریت را امتحان کنید. اگر از افرادی هستید که به شیرینی بسیار علاقه دارید، باید بدانید که شیرینی‌های شهر قونیه در ترکیه بسیار معروف هستند. شیرینی حرزیه که در تهیه آن از هویج استفاده می‌شود از محبوب‌ترین شیرینی‌های این شهر است. به طور کلی می‌توان گفت شما برای خرید یک وعده غذا در رستوران‌های محلی قونیه باید مبلغی حدود پانزده لیر پرداخت کنید.

معرفی جاذبه‌های گردشگری در راهنمای سفر به قونیه

1-    مسجد شمس تبریزی
مسجد شمس در سال 1510 هجری قمری مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفت. مقبره‌ای در داخل این مسجد وجود دارد که بسیاری از مردم معتقدند که متعلق به شمس تبریزی است. تعداد زیادی از مردم برای زیارت به این مسجد می‌روند و امروزه مسجد شمس به یکی از زیارتگاه‌های بزرگ ترکیه تبدیل شده است.
2-    آرامگاه مولانا
مولانا یکی از شاعران بزرگ ایران است که در شهر قونیه زندگی می‌کرده است. از آثار ارزشمند این شاعر می‌توان به مثنوی معنوی و مجموعه غزلیات او اشاره کرد. مقبره مولانا به شکل گنبدی سبز رنگ در شهر قونیه ساخته شده است. از ویژگی‌های این گنبد می‌توان به کاشی‌کاری‌های منحصر به فرد آن اشاره کرد که نوشته‌ها و جملات زیبایی بر روی آن نقش بسته‌اند. همچنین جالب است بدانید که این گنبد شانزده وجهی است و بر سر در ورودی آن نوشته شده است: «کعبه‌العشاق باشد این مقام / هرکه ناقص آمد اینجا شد تمام». در این آرامگاه، مقبره پدر و فرزند مولانا و همچنین تعدادی از شاگردان او نیز وجود دارد.
3-    موزه آتاتورک
در سال 1912 مردم شهر قونیه به پاس خدمات آتاتورک، خانه‌ای در قونیه ساختند و آن را به آتاتورک تقدیم کردند. امروزه این خانه تبدیل به موزه شده است و وسایل شخصی آتاتورک، لباس‌ها، عکس‌ها و مجلات قدیمی مربوط به آن دوران در این موزه نگهداری می‌شوند.
سخن پایانی

در مقاله راهنمای سفر به قونیه با هم سفری داشتیم به زادگاه مولانا و به معرفی جاذبه‌های گردشگری و فستیوال‌های معروف و بین‌المللی این شهر پرداختیم. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تورهای شهر قونیه با مشاوران کمک سفر در تماس باشید و سوالات خود را از آن‌ها بپرسید.

به اشتراک بگذارید

موارد مرتبط

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید