ورود

عضویت



تحصیل در لهستان

تحصیل در لهستان | ارزان‌ترین راه تحصیل در قلب اروپا

لهستان (Poland) که بانام جمهوری لهستان شناخته می‌شود، یک کشور اروپایی است که از قدمت و تاریخ  قابل‌توجهی برخوردار است. یکی از جذابیت‌های لهستان، شرایط تحصیلی آن برای متقاضیان خارجی است. این کشور اروپایی علاوه بر اینکه از هزینه تحصیلات نسبتاً پایینی برخوردار است، مدرک آن نیز از ارزش و اعتبار  بسیار بالایی برخوردار است. به‌طوری‌که فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های معتبر آن به‌سرعت در مشاغل و صنایع مختلف در سرتاسر دنیا جذب می‌شوند. در ادامه به بررسی شیوه‌های دریافت ویزای تحصیلی لهستان و مزایای تحصیل در لهستان و شیوه پذیرش در دانشگاه‌های این کشور می‌پردازیم.

مزایای تحصیل در لهستان

1.سیستم آموزشی باکیفیت: کشور لهستان از یک سیستم آموزشی باکیفیت بسیار بالا برخوردار است. کیفیت این سیستم آموزشی هرساله توسط متخصصین یک کمیته مخصوص سنجیده می‌شود. همچنین برخی از دانشگاه‌های این کشور از قدمت تاریخی بسیار بالایی برخوردارند.
یکی از فواید این سیستم آموزشی پیشرفته، کسب رتبه‌های بالای دانشگاه‌های تحت پوشش در سطح بین‌المللی است. به‌عنوان‌مثال دانشگاه Jagiellonian لهستان به‌عنوان دومین دانشگاه اروپا شناخته می‌شود، یا دانشگاه ورشو که با عنوان قلب تپنده علمی و آموزشی این کشور از آن یاد می‌شود، جزو برترین دانشگاه‌های حوزه فناوری اطلاعات در دنیاست.

2.اروپایی اما ارزان: لهستان یک کشور اروپایی است و این نکته ممکن است برای شما در خصوص هزینه‌های زندگی در آن کمی نگران‌کننده باشد. اما لازم است بدانید؛ هزینه زندگی در این کشور به‌مراتب پایین‌تر از سایر کشورهای قاره اروپاست. به‌طورکلی ممکن است هزینه دانشگاه برای سال تحصیلی به‌صورت متوسط بین 3000 تا 5000 یورو باشد که دامنه تغییرات آن به رشته انتخابی شما بستگی دارد.

3.شرایط آب‌وهوایی متعادل: بسیاری از افرادی که به هر دلیل تصمیم به سفر و اقامت در کشورهای دیگر دارند با مانع شرایط آب‌وهوایی خاص مواجه می‌شوند. اما لهستان در این خصوص مستثنا است. شرایط آب‌وهوایی این کشور بسیار مشابه با اکثر شهرهای ایران بوده و متعادل است. ازاین‌رو، تحصیل در لهستان برای دانشجویان ایرانی از جهت تشابه‌های آب‌وهوایی بسیار آسان خواهد بود.

4.تحصیل به زبان انگلیسی: زبان بومی این کشور، لهستانی است و یادگیری آن برای سایر ملیت‌ها به‌خصوص فارسی‌زبانان کمی مشکل است. اما تمام مقاطع تحصیلی دانشگاهی لهستان با زبان انگلیسی نیز برگزار می‌گردد.

5.دریافت ویزای شینگن: لهستان یک کشور عضو پیمان شینگن است. درصورتی‌که ویزای تحصیلی لهستان را دریافت کنید، می‌توانید در طول دوره تحصیل به‌صورت آزادانه، به تمام کشورهای عضو این پیمان سفر کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

 

شیوه دریافت ویزای تحصیلی لهستان

دریافت ویزای تحصیلی لهستان تنها از طریق مراجعه به سفارت این کشور امکان‌پذیر است. پس از دریافت وقت قبلی از سفارت (وقت سفارت لهستان)، در موعد مقرر به محل سفارت مراجعه خواهید کرد و مدارک موردنیاز را ارائه می‌کنید. در طول زمان حضور شما در سفارت، مدارک ارائه‌شده بررسی می‌شود و یک مصاحبه نیز توسط کارمند سفارت با شما صورت می‌گیرد. در ادامه مدارک موردنیاز سفارت ذکرشده است.

مدارک لازم برای دریافت ویزای دانشجویی لهستان

•    ارائه ترجمه مدارک فقط به زبان انگلیسی (ترجمه به زبان بومی لهستانی نیاز نیست)
•     تکمیل اطلاعات فرم روادید و امضای آن
•    ارائه پاسپورت بااعتبار حداقل 6 ماهه
و    ارائه کپی ویزاهایی که پیش‌ازاین دریافت نموده‌اید (در صورت وجود)
•    ارائه اصل شناسنامه و کارت ملی به همراه نسخه ترجمه انگلیسی آن‌ها
•    یک قطعه عکس
•    ارائه رزرو بلیت هواپیما
•    ارائه بیمه‌نامه مسافرتی با قبول تعهد تا سقف 30000 یورو. تمامی بیمه‌ها موردقبول سفارت لهستان هستند.
•    همراه داشتن 60 یورو پول نقد
•    ارائه اصل دعوت‌نامه دانشگاه مقصد در لهستان
•    ارائه مستندات مربوط به پرداخت شهریه دانشگاه مقصد
•    همراه داشتن ترجمه مدارک تحصیلی قبل از دیپلم و بعد آن
•    ارائه مستندات رزرو هتل برای چند روز ابتدای اقامت

مقاطع تحصیلی مختلف در لهستان

تحصیل در لهستان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و همچنین رشته‌های پزشکی امکان‌پذیر است. در ادامه به معرفی شرایط هریک از دوره‌های تحصیلی در این کشور می‌پردازیم.

  • دوره کارشناسی در لهستان

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور، می‌بایست حداقل یک مدرک بین‌المللی زبان ازجمله IELTS با حداقل نمره 5.5 دارا باشید. به‌طور میانگین دوره تحصیلی کارشناسی 3 تا 4 ساله است.
دانشجویان این مقطع می‌توانند 10 ساعت در طول هفته به کار مشغول شوند، که دستمزد هر ساعت کار در لهستان میانگین بین 3 تا 7 یورو است. همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی پس از تمام دوره تحصیلی می‌توانند تا یک مدت‌زمان مشخص نسبت به یافتن شغل مناسب اقدام کنند.

  • دوره کارشناسی ارشد در لهستان

دوره فوق‌لیسانس در لهستان از هزینه‌های نسبتاً پایینی برخوردار است. به‌طورمعمول این مقطع تحصیلی بین 1 یا دو سال به طول خواهد انجامید. همچنین دانشجویان فوق‌لیسانس در لهستان از مجوز 20 ساعت کار در هفته برخوردار هستند.
برای دریافت ویزای تحصیلی لهستان از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می‌بایست ترجمه کامل مدارک تحصیلی پیشین، مدرک زبان معتبر، مدارک شناسایی معتبر و توصیه‌نامه اساتید خود را ارائه دهید.

  • دوره دکترا در لهستان

این مقطع از مزایای بورسیه تحصیلی برخوردار است. افرادی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی می‌شوند می‌توانند هزینه‌های کمتری پرداخت کنند. نکته حائز اهمیت در خصوص این دوره این است که اکثر دانشگاه‌های لهستان به دانشجویان آن مبلغ 2000 یورو به‌عنوان حقوق در طول کل دوره‌ی دکترا پرداخت می‌کنند.

  • تحصیلات پزشکی در لهستان

متقاضیان تحصیل در دوره‌های دانشگاهی پزشکی در لهستان، می‌بایست از مدرک دیپلم (با نمرات بالا در دروس زیست، فیزیک و شیمی) و یا کالج برخوردار باشند. علاوه بر این دارا بودن مدرک معتبر زبان انگلیسی و شرکت در آزمون ورودی برخی از دانشگاه‌ها الزامی است.

هزینه تحصیل در لهستان:

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، تحصیل در لهستان از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. برخی از این مزایا شامل هزینه تحصیل بسیار پایین، آب‌وهوای متناسب و اعتبار بالای مدارک تحصیلی آن است. تمام این ویژگی‌ها به همراه حضور لهستان در قاره‌ی اروپا و پیمان شینگن، موجب می‌شود این کشور به‌عنوان یک مقصد عالی برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور شناخته شود.

به اشتراک بگذارید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید