راهنمای اخذ ویزای تحصیلی آلمان
تحصیل در آلمان به همراه معرفی شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان و هزینه ی تحصیل و بورسیه ی تحصیلی در آلمان با کمک سفر.
مهاجرت تحصیلی و یا ادامه تحصیل در کشورهای خارجی، ممکن است از یک یا چند جهت برای شما حائز اهمیت باشد؛ کسب تجربه و تخصص، اقدام برای موقعیتهای شغلی مناسب داخلی یا خارجی و یا ارتقاء دانش. در این مطلب به بررسی شرایط تحصیل در آلمان میپردازیم، که در حال حاضر بهعنوان یکی از مقاصد پرطرفدار برای تحصیل و کار شناخته میشود.
با ارزشهای پنهان تحصیل در آلمان آشنا شوید.
پیشازاین به تخصص گرایی در آلمان اشاره کردیم. یکی از مشخصههای اصلی تخصص گرایی در آلمان مدرک تحصیلی است. متخصصین سایر کشورها در صورت تمایل به دریافت ویزای کاری و اقامت در آلمان میبایست نسبت به ترجمه و ارائه آخرین مدارک تحصیلی، بهخصوص مدارک دانشگاهی خود اقدام کنند.
یکی از ارزشهای اصلی تحصیل و کسب ویزای دانشجویی آلمان، دریافت مدرک دانشگاهی معتبر از مراکز این کشور به شمار میرود که برای دانشآموختگان دانشگاههای این کشور امکان یافتن سریع شغل مناسب را فراهم میآورد. دریافت ویزای کاری در آلمان مستلزم پذیرش توسط یک شرکت معتبر در این کشور بوده و دارای فرآیند طولانیتری است. درحالیکه دانشآموختگان دانشگاههای آلمان، بهواسطه گذراندن دوره کارآموزی تخصصی حین تحصیل در آلمان ، میتوانند ضمن برقراری ارتباط با شرکتهای پیشروی آلمانی و کسب تجربه، آینده شغلی و اقامت دائمی خود را نیز تضمین کنند.
در حقیقت تحصیل و دریافت ویزای تحصیلی آلمان (Germany study visa) یک راهکار میانبر و سریع برای رسیدن به شغل و اقامت دائم در این کشور به شمار میرود. فارغالتحصیلان دانشگاههای آلمانی به دلیل اینکه زیر سیستم آموزشی این کشور به کسب علم و تجربه پرداختهاند، از اولویت بالاتری نسبت به سایرین، برای جذب در موقعیتهای شغلی برخوردارند.
اشتغال در آلمان
جالب است بدانید کشور آلمان شرایط ویژهای برای اشتغال مستقیم فارغالتحصیلان خارجی در نظر گرفته است. بهعنوانمثال؛ دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی و دریافت مدرک خود از یکی از دانشگاههای آلمان، میتوانند به مدت 18 ماه پس از اتمام دوره تحصیل در آلمان اقامت داشته باشند. این بازه زمانی، فرصت مناسبی برای یافتن شغل موردنظر و عقد قرارداد با کارفرماست.
در صورت استقرار در یک موقعیت شغلی، این مدتزمان تمدیدشده و ویزای تحصیلی فرد تبدیل به ویزای شغلی خواهد شد. ویزای شغلی آلمان نیز از مزایای خاصی برخوردار است که ازجمله این مزایا، میتوان به امکان تبدیل آن به اقامت دائم پس از 5 سال اشاره نمود.
این شرایط استثنائی تنها برای افرادی که از طریق ویزای تحصیلی و دریافت مدرک از دانشگاههای آلمان اقدام میکنند فراهم است. سایر کسانی که مستقیم برای ویزای شغلی اقدام میکنند با مسیر سختتری مواجه میشوند.
پیشنیازهای دریافت ویزای تحصیلی آلمان
برخی از پیشنیازهای دریافت ویزای دانشجویی آلمان بسته به قوانین ممکن است در ادوار مختلف تغییر کند. اما مواردی که هماکنون لحاظ میشود را در ادامه موردبررسی قراردادیم؛
- اصل پاسپورت به همراه دو کپی (حداقل 6 ماه اعتبار)
- اصل شناسنامه به همراه دو کپی
- عکس رنگی ویژه پاسپورت
- مستندات پذیرش تحصیلی
- اصل و ترجمه گواهی پایان دوره سه ساله تحصیلی
- اصل و ترجمه گواهی پایان دوره پیشدانشگاهی
- اصل و ترجمه گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (در صورت اخذ در ایران)
- تکمیل فرم درخواست ویزا
- مدارک سوابق شغلی (در صورت دارا بودن سابقه)
- پرداخت هزینه صدور روادید تحصیلی در آلمان (60 یورو)
- زندگینامه با امضا
- انگیزه نامه با امضا
- گواهی پشتیبان مالی (ارائه گواهینامه تمکن حداقل 8600 یورو و یا پشتیبانی و ضمانت یکی از وابستگان ساکن آلمان)
در خصوص زبان نیز لازم است بدانید؛ در آلمان میتوانید هم با تسلط به زبان انگلیسی و هم آلمانی به تحصیل بپردازید. هنگام اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان میتوانید یکی از این دو زبان را مشخص کنید. در صورت انتخاب هر زبان، مصاحبه با کارمند سفارت با همان زبان انتخابی صورت خواهد گرفت. در صورت انتخاب زبان انگلیسی میبایست مدرک TOFEL با نمره حدود بین 80 تا 120 و یا IELTS با نمره 60 را دارا باشید.
در صورت انتخاب زبان آلمانی نیز میبایست مدرک TestDaf و یا DSH را دارا باشید.
ویزای تحصیلی آلمان؛ سریعترین مسیر برای کسب تخصص کاربردی و اقامت آلمان
آلمان همواره یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرین تحصیلی و شغلی بوده است. هماکنون نیز با توجه به شرایط استثنائی ویزای تحصیلی و شغلی میزبان قشر کثیری از متقاضیان به شمار میرود. این کشور اروپایی که بهعنوان یکی از کشورهای پیشرو در صنایع پیشرفته شناخته میرود، علاوه بر اینکه از شرایط مناسبی برای تحصیل برخوردار است؛ ازلحاظ شغلی نیز از موقعیتهای استثنایی برخوردار است. بهطورکلی متخصصین مجرب در آلمان همواره با حقوق و شرایط مناسب به کارهای تخصصی و مرتبط با رشته تحصیلی خود به کار مشغول هستند.
تفاوتی ندارد با چه هدفی قصد مهاجرت به آلمان را دارید؛ شغلی، تحصیلی یا اقامت دائم. بهترین راه برای اقامت دائم یا اقامت شغلی در آلمان، کسب ویزای تحصیلی است. شرایط جذب آسان، تمدید 18 ماهه ویزای تحصیلی پس از فارغالتحصیلی برای یافتن شغل مناسب و ارزش بالای مدرک تحصیل در آلمان سادهترین مسیر را برای اقامت دائم شما در این کشور فراهم میآورد.
ویژگیهای خاص اقتصادی و شغلی آلمان
کشور آلمان (Germany) که با نام جمهوری فدرال آلمان در مجامع بینالمللی شناخته میشود، به دلایل متعدد مقصد قشر عظیمی از متخصصین کشورهای مختلف به شمار میرود. یکی از این دلایل، اقتصاد پویا و توسعه مداوم صنایع سودآور در آلمان است. لازم است بدانید؛ این کشور اروپایی از منابع طبیعی خاصی برخوردار نیست، بنابراین تمام توسعه اقتصادی آن، بهواسطه صادرات محصولات دانشبنیان و تولید داخل انجام میشود.
از این جهت، تولید محصولات با کیفیت در آلمان از رونق بسیار بالایی برخوردار است. از سال 2008 به بعد، استفاده از نیروی متخصص و مجرب در تمام صنایع آلمان بهطورجدی در دستور کار تولیدکنندگان محصولات داخلی این کشور، ازجمله صنعت خودروسازی قرار گرفت. در حقیقت این تصمیم، زیربنای اصلی افزایش کیفیت محصولات آلمانی بود.
هماکنون نیز، تخصص گرایی یکی از ارکان اصلی آلمان و زیرساختهای اقتصادی این کشور است. نرخ بیکاری بسیار پایین در کشور آلمان (3.2 درصد در سال 2019) خود بهتنهایی گواه صنعت پویا و بازار کار امن این کشور برای متخصصین به شمار میرود.
تخصص گرایی و تجربهگرایی حاکم در آلمان، باعث شده این کشور اروپایی به مقصد اصلی افراد متخصص و یا افرادی که تمایل به کسب تخصص یا مدارج دانشگاهی دارند، تبدیل شود.